top of page

Митровић у "клубу 200": Уживам да браним за Србију

Капитен ватерполо репрезентације Србије Бранислав Митровић одиграо је 200. утакмицу за национални тим против Аустралије (6:5) на СП у Мађарској.



Митровић је на званичном такмичењу први пут бранио на ЕП у Ајндховену 2012, а после Олимпијских игара у Лондону и опроштаја Слободана Сора, са Гојком Пијетловићем чинио је голмански тандем до Игара у Рију. Бранислав је потом одлучио да се поново стави на располагање селектору "делфина" Дејану Савићу. Он је у каријери од најважнијих медаља освојио два олимпијска злата, четири европска и једно светско. Био је најбољи голман финалног програма СП у Казању 2015, најбољи играч у Светској лиги у Хуиџу, а нашао се и у идеалном тиму ОИ у Токију.

"Није важна бројка него шта је иза њих, шта је остављено и кроз резултате, али и друге ствари везане за снагу спорта и личности", рекао је Митровић.

Прво званично такмичење за Митровића је било Европско првенство у Ајндховену 2012. године: "У једној утакмици је Соро искључен са правом замене, па сам ускочио. Али ми голмани те дебије не гледамо као нешто много битно", додао је капитен ватерполо репрезентације Србије и истакао да би у досадашњем делу каријере издвојио две утакмице.

"Прва је полуфинале са Црном Гором у полуфиналу ЕП 2014. када сам бранио у последњој четвртини и помогао преокрету и друга је против Аустралије у групи у Рију, када је тензија била огромна и када смо успели да победимо и поред игре која није била најбоља", навео је Митровић, који је био стрелац и једног гола за репрезентацију на припремама у Америци.

"Дозвољено је било да голман учествује у нападу па сам искористио прилику", каже Митровић, који је потекао из школе ватерполо голмана Војводине: "Јесам локал атриота и поносан сам на ту чињеницу", навео је капитен "делфина".

Митровић је признао да ужива у репрезентацији Србије: "Најстарији сам, саветујем кад мислим да треба, али у исто време и учим од њих. Свака генерација друго време. Уигравамо се, треба времена и да будемо најбољи и да не успемо ова екипа има свој пут. Простор за напредак је велики и екипно и појединачно."

Србија ће у суботу на Светском шампионату у Мађарској играти против Казахстана. "Утакмица која мора да се одигра. Морамо да направимо баланс између одбране и напада. Припремамо се за четвртфинале и настављамо даље", закључио је Митровић.

bottom of page