top of page

МСП позива опозицију на удруживање снага

Социјалистичка партија (МСП) позвала је опозиционе странке у Мађарској да сарађују током припрема за локалне изборе 2024. године и удруже снаге како би победили владајућу коалицију.



Агнеш Кунхалми, копредседница МСП-а, рекла је на онлајн конференцији за новинаре да је разлог што се локални и европски парламентарни избори одржавају истога дана следеће године тај што је владајући Фидес желео да своју кампању фокусира „на Брисел, суверенитет и идентитет".


"Ово је замка коју опозиција мора да избегне и треба да се припреми за изборе на време, постављањем заједничких кандидата заједно са грађанским групама", рекла је Кунхалми.


„Принуђени смо да сарађујемо“, каже она и напомиње да није било промена у изборном систему које би могле да оправдају евентуално постављање засебних кандидата од стране опозиције.


"Опозиција мора да бира најбоље кандидате против Фидеса на локалном нивоу, на нивоу градоначелника и локалних одборника", додала је она и позвала опозицију да изабере једног заједничког кандидата за сваку изборну јединицу, договором или одржавањем предизбора.

bottom of page