top of page

Начелник Генералштаба Војске Србије у посети Мађарској

Генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије борави са делегацијом у званичној посети Мађарској, на позив начелника Генералштаба Мађарске војске генерал-пуковника Габора Берендија.


На пленарним састанцима је разговарано о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, досадашњој војној сарадњи и могућностима за њено даље унапређење. „Посебно је апострофиран значај мађарског учешћа у саставу Кфора и њиховог професионалног ангажовања за очување мира и безбедности становништва на простору Косова и Метохије и заштиту српског културно-историјског и верског наслеђа”, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Констатовано је да је сарадња двеју војски интензивна и садржајна, да је карактерише стално квалитативно унапређење, те да се њеном реализацијом значајно унапређује интероперабилност и борбена готовост. Постигнута је сагласност да се у наредном периоду интензивирају заједничке активности у области обуке.

Генерал Мојсиловић је, оцењујући посету успешном, истакао да остварени ниво војно-војне сарадње прати изузетне односе наших земаља на политичком нивоу и указао да је Србија посвећена даљем развоју укупних билатералних односа са Мађарском, истиче се у саопштењу.

bottom of page