top of page

Нови објекат на Аеродрому "Ференц Лист"

Аеродром у Будимпешти овога лета отвара свој нови путнички салон, у коме ће се налазити просторије за одмор и путничке чекаонице, са могућношћу куповине хране и пића унутар међународне зоне аеродрома "Ференц Лист".


Будимпештански аеродром "Ференц Лист" добија нови салон на терминалу 2А, где путници могу да чекају своје летове, боравећи у веома комфорном амбијенту. Од 15. јануара, аеродром је дочекао 300.000 путника, а нови објекат ће бити спреман до почетка летње сезоне, саопштила је управа аеродрома.


Пројекат вредан 8,3 милијарде форинти, односно 24 милиона евра, реализује аеродром "Ференц Лист", уз подршку компаније "Маркет". Зграда ће имати додатних осам капија, које ће проширити површину постојећег комплекса за саобраћај унутар шенгенске зоне, на 11.500 квадратних метара. Изградњом новог салона, инвеститори имају за циљ да саобраћај на аеродрому буде ефикаснији и бржи и да понуди пријатно и сигурно окружење за путнике.


Поред продавница и могућности куповине хране и пића, салон ће имати и неколико тоалета за туристе са физичким инвалидитетом и терасу за пушење. Салон ће имати најсавременије дигиталне екране за информисање путника, ви-фи везу и УСБ пуњаче за мобилне телефоне, а простираће се на око 5.500 квадратних метара.

bottom of page