top of page

Нови Сад место сусрета филма и музике

Свечано отварање новог, интернационалног такмичарског филмског фестивала првог и другог филма под називом „Нови Сад филм фестивала”, биће уприличено у петак, 22. септембра.



Са више од 20 филмова на више локација у самом срцу града, у септембру српска Атина постаје филмски град који ће угостити младе редитеље, али и добро позната имена из света филма, са намером да подстакне афирмисање младих стваралаца, развије досадашње капацитете публике и донесе граду нов филмски угођај.


Филмски програм биће испраћен и бројним музичким наступима, а круна отварања новог филмског фестивала биће концерт музичког визионара, једног од најугледнијих уметника у региону Дамира Урбана и његове четворке, уз гудачки састав „Камерата” који ће наступити у Српском народном позоришту.


Током готово четири деценије дуге музичке каријере, Дамир Урбан постао је синоним за квалитетну и емотивну музику. Његов пут обухватио је различите стилове, чинећи га свестраним уметником и иноватором на модерној музичкој сцени, а седмој уметности приближио се адаптацијом чувене песме „Не брини” београдске групе „У шкрипцу".

bottom of page