top of page

Нови терминал на аеродрому у Будимпешти

Updated: Feb 8, 2020

На аеродрому "Ференц Лист" почео је рад објекат који ће опслуживати путнике нискобуџетних авиокомпанија.

Ново крило аеродрома " Ференц Лист", које је свечано предато на употребу, служиће као чекаоница и транзитно место одакле ће се путници укрцавати у своје авионе за жељене дестинације. Истовремено, радници су започели рушење такозваних „контејнерки“, често критикованих у јавности због неодговарајућих услова нарушавања достојанства путника.


Гергељ Гуљаш, министар у кабинету мађарског премијера, рекао је да је влада поставила ултиматум аеродрому у Будимпешти, а употреба јефтиног „контејнерског терминала“ декретом је забрањена почетком јануара ове године. Он је нагласио да је Будимпешта заслужила више, јер је постала важан центар у европском авио-саобраћају. Напоменуо је да је било озбиљних препирки са аеродромским оператором, али да је инсистирање на промени стања уродило плодом.


Једноспратна зграда површине 5.500 квадратних метара, изграђена је за пола године, а опремљена је свим погодностима за пријем путника, као што су клима-уређаји, грејање, тоалети, чекаонице, неколико пунктова за продају хране и пића, као и тераса за пушаче.

bottom of page