top of page

Орбан најавио три битке у Бриселу

Мађарска, по Орбану, мора да води три велике битке у Бриселу, укључујући "лудило међу половима", проблем миграција и питање ко ће платити трошкове еколошке штете.


Премијер Мађарске Виктор Орбан рекао је данас у интервјуу Радио Кошуту да Мађари који су још у Авганистану, а међу њима и војници, морају бити сигурно евакуисани из земље. Он је одао признање војницима који учествују у мисији евакуације и поред ризика са којима се суочавају. Додао је да ће бити евакуисани и Авганистанци чији су животи у опасности, јер су сарађивали с Мађарском у последњих 15-20 година: „Њихова евакуација је исправна и поштена ствар“, додао је.


„Хајде да пошаљемо помоћ у Авганистан и Турску, а не да стварамо проблеме овде. Невоље у Авганистану су почеле с извозом демократије након што су наводни џепови тероризма у земљи елиминисани. Американци су мислили да би било лепо да цео свет функционише као њихово друштво, па су тако покушали и да поправе и Мађарску, мислећи да могу боље да реше питања миграција и полова", рекао је Орбан.


Он је додао да Мађарска мора да води три велике битке у Бриселу, укључујући "лудило међу половима", проблем миграција и питање ко ће платити трошкове еколошке штете.

bottom of page