top of page

Орбан очекује јак савез ЕУ конзервативаца

Брисел подржава миграције и не штити породице и децу, а требало би да буде обрнуто, рекао је премијер Виктор Орбан у видео-запису који је објављен по његовом доласку у Варшаву, на конгрес лидера конзервативних партија.


"У главном граду Пољске налази се дванаест страначких лидера који су глас десетина милиона људи који су грађани Европе, али се уопште не осећају представљеним на одговарајући начин“, навео је Орбан на Фејсбуку.


„Не желимо миграције, оно што желимо је да породице и деца буду на првом месту. Наш циљ је да променимо политику Брисела. Већ месецима се припремамо за успостављање јаког и утицајног партијског савеза“, рекао је Орбан, изразивши наду да ће састанак у Варшави резултирати предузимањем значајних корака за постизање тог циља.


Берталан Хаваши, Орбанов представник за штампу, рекао је раније да ће мађарски премијер отпутовати у Варшаву да учествује на радном састанку лидера европских конзервативних партија. Он је за МТИ рекао да се Орбан састао са Матеушом Моравјецким, својим пољским колегом, пре него што је учествовао на радној вечери лидера европских партија.


bottom of page