top of page

Оштре реакције мађарских конзервативаца на догађаје у Бриселу и Паризу

Реалност је још једном потврдила исправну политику мађарске владе и „оштро ошамарила западне политичаре који желе да зажмуре и да одлуче ко треба са ким да живи, и то из својих добро заштићених канцеларија у Бриселу“, рекао је Иштван Шимичко, функционер мађарских демохришћана, Фидесових коалиционих партнера, осврћући се на пуцњаву која се догодила у Бриселу.



У свом саопштењу, Иштван Шимичко, шеф посланичке групе ове странке, цитирао је извештаје о осумњиченом туниском наоружаном нападачу који је убио два шведска држављана у главном граду Белгије. „Овога пута две особе су жртве терора подстакнутог екстремистичком верском мржњом. Породице су изгубиле своје најмилије, а пријатељи су у жалости. Овим ужасним чином терориста је изразио своју приврженост групи Исламска држава“, рекао је он.


Мађарска се одупире миграционом притиску и предузела је физичке и правне кораке да заштити хришћанску Европу, рекао је Шимичко.


Посланик Фидеса у Европском парламенту Балаж Хидвеги, рекао је да масовна миграција представља опасност по животе Европљана и позвао на хитан прекид преговора у Бриселу о новом миграционом пакту ЕУ, као и на почетак нових преговора на новим основама. Ситуација коју стварају миграције у Европи не може се више толерисати, рекао је он.


"Миграција се не сме подржавати, већ заустављати, мора се поново успоставити заштита граница и мора се гарантовати безбедност Европљана. Убиство двоје људи од стране имигранта калашњиковом у Бриселу и убод наставника од стране илегалног мигранта у школи пред осталим наставницима и ученицима у Француској, поставило питање колико ће још невиних Европљана морати да умре да би имиграциони фанатици у Бриселу престали да подржавају миграције. Сада је јасно да илегална имиграција представља опасност по животе обичних европских грађана који поштују закон и угрожава јавну безбедност и европски стил живота до степена невиђеног раније“, рекао је он.


Хидвеги је поручио да се „ово мора зауставити". "Уместо изражавања жаљења након смртоносних аката и полагања цвећа, морају се предузети конкретни кораци за заштиту живота и свакодневне безбедности европских грађана", рекао је Балаж Хидвеги.

bottom of page