top of page

Пастор: Неподношљиво на граничним прелазима

Kако би се убрзао проток путника између Србије и Мађарске, од 14. јуна поново ће у функцији бити три "мала" прелаза и радиће уобичајено, најављено је у Суботици.


Гостујући на Суботичком мађарском радију, председник Скупштине Војводине и лидер СВМ, Иштван Пастор, изразио је незадовољство према политици мађарских власти поводом ситуације на граничним прелазима, што директно доприноси великим гужвама при улазу на територију Мађарске и незадовољству путника.


Пастор је тренутну ситуацију оценио неприхватљивом, истичући да у Банату не ради ниједан гранични прелаз према Мађарској, а у Бачкој само Хоргош - Реске и Kелебија - Томпа, док Бачки Виногради - Ашотхалом раде скраћено и двократно.


Претходно је Пастор објавио на својој Фејсбук страници да је добио обавештење да ће од 14. јуна (понедељак) бити поново отворена три малогранична гранична прелаза и то Бајмок - Бачалмаш, Бачки Виногради - Ашотхалом и Ђала – Тисасигет, који би требало да раде према уобичајеном времену, од 7 до 19 часова.


Ово су прелази на којима је раније дозвољен промет само за путничка возила. Осим држављана Србије и Мађарске наведене граничне прелазе могу да користе и држављани ЕУ, Швајцарске, Норвешке и Исланда.

bottom of page