top of page

Припремни радови за брзу пругу на северу

Општинска управа Kањиже очекује да ће кроз годину дана из Суботице до Сегедина већ бити могуће путовање возом. Припремни радови за обнову пруге на српској деоници су већ у пуном јеку.


На железничкој прузи Суботица-Хоргош, шине су од Хоргоша до Палића већ у потпуности уклоњене. Радови трају већ месец дана. Становници Хоргоша су стрпљиви, јер су већ дуго чекали на обнову пруге. Мештани Палића су такође задовољни, јер су на овај начин корак ближи томе да из Суботице брже и удобније стигну до Сегедина, наводи се у саопштењу објављеном на званичном порталу Општинске управе.


Рок за завршетак радова је септембар следеће године. Путнички возови ће саобраћати између Суботице и Сегедина брзином од 120 километара на час, тако да ће путовање до овог мађарског града трајати 40 минута.


Пружни прелази биће заштићени рампама, а на Палићу и Хоргошу лакши пролаз пешацима и бициклистима преко пруге биће омогућен подвожњаком. Након реновирања железничке пруге Суботица-Хоргош, биће реновиране и станице на Палићу, у Хајдукову, Хоргошу и Бачким Виноградима.

bottom of page