top of page

Продужен рок за анкетирање грађана

Влада је продужила рок за слање одговора грађана који учествују у анкети названој "Националне консултације" и то за недељу дана, до 17. јануара, саопштио је Владин информациони центар (КТК). Многи упитници се и даље враћају, наводи се у саопштењу Центра и додаје да је до сада добијено 1.222.000 одговора.



У саопштењу се наводи да су Мађари добили прилику да изразе своје мишљење о неколико питања која су суштински утицала на суверенитет земље, као што је пакет ЕУ за миграције. „То ће имати велику тежину за преговарачким столовима у Бриселу", додаје се.


Мађарски посланик у Европском парламенту Балаж Хидвеги каже да су потребне промене у Бриселу: „Потребна је промена, тако да ће Мађарска морати да преузме своје политичко вођство у јуну. Људи из Сорошеве мреже настављају своје прикривене нападе на Мађарску“, рекао је Хидвеги у видео снимку послатом МТИ-у.


Он је при том алудирао на недавни предлог финског посланика у Европском парламенту да се покрене нова процедура против Мађарске, у вези са владавином права и да се суспендује право гласа те земље.


Хидвеги је истакао да је Европска комисија „издала писани документ“ да је владавина права у Мађарској адекватна, када је тој земљи одобрила десет милијарди евра из ЕУ фондова.

bottom of page