top of page

Промотивно путовање за мађарске новинаре

Туристичка организација Србије (ТОС) је у склопу регионалне кампање организовала студијску посету новинаре из Мађарске под називом Бирам Србију.


Врњачка Бања

У циљу промоције туристичке понуде Србије као атрактивне туристичке дестинације, новинари из Мађарске упознали су се са Београдом, Новим Садом, природним лепотама западног дела Србије, винским туризмом у Тополи, затим културно-историјским наслеђем током посете манастиру Жича, сеоским туризмом у општини Ужице, као и богатом понудом бањског и СПА туризма у Врњачкој Бањи. У Хотелу "Тонанти", који им је био домаћин, организована је презентација туристичких потенцијала Врњачке Бање и њене околине.


Посебно атрактивна била је пловидба Дунавом и Савом, са обиласком Земуна и посетом Миленијумској кули на брду Гардош, где су упознати са историјом која спаја два народа.


Новинари су такође имали прилику да прогају гастрономске чаролије Војводине и западне Србије, да упознају старе занате и традицију која се и даље негује у Србији.


Према статистичким подацима, у 2019. години Србију је посетило око 48.000 мађарских туриста, што представља раст од 8%. Због епидемиолошке ситуације, у целом свету забележен је пад туризма у 2020. години. У наредном периоду се, међутим, очекује пораст броја туриста из Мађарске, кажу у ТОС-у.

bottom of page