top of page

Рвачи Србије у Будимпешти, на припремама за Европско првенство

Рвачка репрезентација Србије припрема се у Будимпешти, заједно са селекцијама Мађарске и Хрватске, за изазове који следе у 2023. години. На припремама у Мађарској су: Перица Димитријевић, Себастијан Нађ, Мате и Виктор Немеш, Алекса Илић, Бранко Kовачевић, Зураби Датунашвили, Жарко Дицков, Михаил Kаџаја, Лука Kатић, Борис Петрушић, и Марио Вуковић.



Српски тим већ је одрадио базичне припреме на Дивчибарама, затим су уследиле двонедељне спаринг борбе у Поречу, а све са циљем да се остваре што бољи резултати, прво на шампионату Европе у Загребу (од 17. до 23. априла одржава), а круна сезоне биће Светско првенство у Београду, уједно и квалификационо за Олимпијске игре у Паризу.


- Фокус у раду тренутно је на техничко-тактичким елементима. Усредсређени смо на рад на стручњачи, спаринге, али одради се и понеки тренинг снаге и кондиције. Најважније је да све протиче у оквирима плана и програма који је унапред успостављен - сумира утиске један од тренера у стручном штабу српских рвача Војислав Трајковић.


Он истиче врхунске услове за рад који су омогућени рвачима:

- За све то велику захвалност дугујемо Рвачком савезу Србије, који се побринуо да наши такмичари имају најбоље могуће припреме. То је један од предуслова за остварење врхунских резултата и заиста са тог аспекта имамо максималну подршку. Са припрема смо почели још 9. јануара на Дивчибарама, где смо спровели кондиционе припреме и направили изванредну базу. Потом смо две недеље били у Поречу, где је било присутно 24 селекције и чак 250 најбољих рвача и то смо на најбољи могући начин искористили за квалитетан спаринг. Сада смо у Будимпешти, тренирамо заједно са Хрватима и Мађарима и морам да похвалим све наше рваче који на сваком тренингу пружају максимум.


Прва такмичарска провера српским репрезентативцима следи крајем марта на турниру у Данској.


- Ту ћемо имати прави увид у њихове могућности, али сви парамтери сада показају да су наши рвачи тренутно на нивоу на ком се и очекивало да ће бити. Оно што је најважније је да имамо још довољно времена да максимално спремни дочекамо шампионат Европе, али оно што је евидентно је да су сви наши такмичари изузетно физички припремљени.


О амбицијама и очекивањима на Европском првенству Трајковић истиче да је циљ увек медаља.


- Силно желимо да задржимо континуитет освајања одличја на великим такмичењима. Оно што се десило прошле године на Светском првенству у Београду када смо освојили пет медаља од чега четири злата, је историјски резултат који ће се тешко поновити. Зато се надамо макар једном одличју и мислим да је то циљ који је остварив. Све преко тога био би поново велики успех - закључио је Трајковић.

bottom of page