top of page

Скандал на заседању Парламента

Независни посланик Акош Хадхази изазвао је скандал на првом овогодишњем заседању Мађарског парламента, постављајући транспаренте са критикама на рачун владе, због чега му прети одузимање једногодишње плате.

Председавајући Парламент забранио је Акошу Адхазију приступ сали због кршења јавног реда, а новчана казна би могла бити бити једнака посланиковој годишњој плати. Након инцидента, Хадхази је на Фејсбуку написао: "Нећу се претварати да имамо прави парламент и да он има било какву тежину или овлашћења."


Током заседања Парламента у понедељак, овај бивши посланик ЛМП-а, а сада независни политичар Акош Хадхази, још једном је поставио антивладине транспаренте у сали. Током говора државног секретара Тамаша Шанде, он је са галерије окачио транспарент изнад главе председавајућег Ласла Кевера, са натписом: "Стоп пропаганди!", а нешто касније, још један на коме је писало: "Двориште премијера".


По његовом мишљењу, које је формулисао на Фејсбуку, "Парламент више није национална скупштина у којој вреди учествовати. У октобру је Фидес, који верује да је Бог, пооштрио Правилник о јавном реду, усвајајући законске измене које су резултирале озбиљним одузимањем права посланицима", написао је Хадхази, алудирајући на веома строге казне за оне посланике који својим иступима прекидају рад Парламента.

bottom of page