top of page

"Тисин цвет" окупио српске и мађарске кајакаше

Девета међународна регата Тисин цвет одржана је у Сенти. На овом спортском догађају учествовало је 170 кајакаша свих категорија, из десет клубова, из Србије и Мађарске.


Организатори такмичења су чланови управе сенћанског Кајакашког клуба. Лука Цвијановић, члан новосадског Кајак кану клуба “Лиман” победио је у трци, категорија мини кајак, у којој је учествовало петнаест такмичара. Овај дванаестогодишњи дечак вредно тренира већ три године. Његов циљ је да се у будућности такмичи на Олимпијским играма. “Свиђа ми се да идем на кајак да веслам, занимљиво је, трудим се да будем први или други", рекао је Лука.

Мирослав Томић, Лукин тренер, каже да иза оваквог успеха стоје озбиљан рад и подршка породице: “Била је велика гужва, масовна трка, он се борио, а то је оно што смо очекивали од њега. Максимално се борио. Нећу да причам о тренингу и тренинг стоји иза тога наравно, два пута дневно и врло смо задовољни", рекао је Мирослав.

О томе како се постижу врхунски резултати у спорту главни тренер сенћанских кајакаша Фехер Чаба каже: “Велики труд, стрпљење, издржљивост и морају свакодневно да се појављују на такмичењима, на тренинзима и да се труде сваког дана".

“Сенћанска регата је основана због тога да би деца која још нису спремна за такмичења као што је српско првенство да могу да се опробају мало пре тога и мало дружења међу тим клубовима који су овде присути", рекао је Ференц Шмит, председник Кајакашког клуба “Тисин цвет”.

Кајакашки клуб “Тисин цвет” има више од 60 чланова који остварују бројне успехе на домаћим и међународним такмичењима.

bottom of page