top of page

Убола ножем другарицу и планирала масовни злочин

Дванаестогодишња девојчица је у понедељак ујутру, у основној школи у месту Bőny на северозападу Мађарске, убола своју школску другарицу у леђа ножем дугачким двадесет центиметара који је донела од куће и сакрила га у школској клупи.



У школи су конференцију за новинаре овим поводом одржали надлежни из Полицијске управе округа Мошон-Шопрон. Том приликом је пуковник полиције Агнеш Нађ рекла да је већина деце из разреда напустила учионицу након што је зазвонило звоно и да је тада девојчица узела нож и забила га у леђа другарице која је седела испред ње. Затим је извукла нож из тела девојчице и бацила га на под.


Повреде су, како је речено, опасне по живот, па је хеликоптер хитне помоћи превезао девојчицу у болницу у Ђеру. Повређено дете је, према речима госпође Нађ, оперисано, али је и даље животно угрожено.


Како је установљено, починитељка овог злочина је водила списак са именима својих другова из разреда. Они које је хтела да убије били су означени црвеном бојом, а остали зеленом.


На конференцији за штампу је речено да је починитељка била добра ученица, тихе нарави, а мотивација за злочин се испитује. Она ће одговарати као осумњичени, упркос својим годинама, уз присуство правних заступника, рекла је Агнеш Нађ.

bottom of page