top of page

Фидес: ЕУ институције заражене корупцијом

ЕУ посланик владајуће мађарске странке Фидес реаговао је на тврдњу потпредседнице ЕК Вере Јоурове да европски порески обвезници не желе да фондови ЕУ долазе у Мађарску. „Брисел је престоница корупције у Европи“, каже Тамаш Дајч.



Вера Јурова недавно изјавила да европски порески обвезници не желе да новац ЕУ иде тамо где постоји проблем са владавином права. Члан Европског парламента из Фидеса Тамаш Дајч је, осврћући се на ту изјаву, рекао за мађарске медије да супротно тврдњи Јурове, европски порески обвезници желе је крај корупције у Бриселу.


„Брисел је престоница корупције у Европи“, рекао је Дајч и додао да је корупција заразила све институције ЕУ. Он сматра да је врх леденог брега постао видљив кривичним поступком који је покренут.


„Изјава Јурове је више него нечувена, јер Европска унија има невероватно софистициран систем институција за спречавање и откривање корупције, са огромним бројем људи који раде у овој области, а ипак се цео систем показао слепим за корупцију у Бриселу“, приметио је он и додао да је политичка пристрасност Јурове на ивици мађарофобије.

bottom of page