top of page

Фидес осудио мешање Брисела у пољске изборе

Балаж Хидвеги, члан ЕП-а из редова Фидеса, протестовао је Европском парламенту збиг "покушаја Брисела да се меша у пољске изборе". По његовом мишљењу, очигледно је да је актуелна конзервативна пољска влада трн у оку промиграционим левичарима у Бриселу.



„Они толико желе да спрече Пољаке да организују дебату само да би их напали патетичним лажима 12 дана пре пољских избора. Очигледно покушавају споља да се мешају у изборе", рекао је Балаж Хидвеги.


Он је додао да у Бриселу користе "ситно питање виза", које су власти у Варшави већ решиле. Упитао је посланике да ли заиста верују да могу да манипулишу изборима у Пољској „са левичарским, неомарксистичким парламентом" и додао да је било неколико сличних покушаја да се то уради у Мађарској, али да то никада није успело.


Хидвеги је критиковао и левичарске посланике у Европском парламенту рекавши: „Доста је бриселске левице која жели да формира владе. Суверенитет националних држава ће бити очуван, а намере Брисела за изградњу империје морају бити спречене.”

bottom of page