top of page

Фидес покушао да подмити опозиционог кандидата у Будимпешти?

Опозициона Демократска коалиција (ДК) тражи одговор од владајућег Фидеса на питање колико је опозиционих политичара странка премијера Орбана подмитила или покушала да подмити да би заварала и поделила опозиционе бираче уочи општинских избора, рекао је портпарол ДК Балаж Баркоци на онлајн конференцији за новинаре.



Баркоци је рекао да постоји тајни аудио-снимак политичара Фидеса који нуди 5 милиона форинти (13.000 евра) функционеру сатиричне Партије дворепих паса (МККП).


„Ако би се опозициони политичар МККП кандидовао за начелника у 18. округу, то би ослабило шансе за реизбор Шандора Шанисла, садашњег начелника који представља ДК, тако што би поделило опозиционе гласове у округу“, рекао је Баркоци.


ДК такође жели да зна „из ког извора је Фидес примио новац од мита и колико владајућа партија планира да потроши на изборно подмићивање на општинским изборима 2024. године“, рекао је портпарол, истакавши да ДК сумња на изборну превару јер, како је рекао, „ тесна трка” очекивала се у неколико будимпештанских округа и на многим општинама.


„Ако се докаже Фидесов покушај мита у 18. округу, то ће јасно показати да се странка спрема да учини исто широм земље на општинским изборима следеће године“, рекао је Баркоци.


bottom of page