top of page

Хор „Краљица Марија” на руском фестивалу

Хор „Краљица Марија” из Србије, под диригентским вођством Тање Андријић, сопрана, која је и председник и оснивач ансамбла, био је почасни гост Фестивала духовне музике „Глас Суздаља”, одржаног у граду Суздаљу, у Русији.



Под покровитељством Министарства културе Русије, Руске православне цркве и Владимирске области, ова манифестација је угостила најистакнутије и најпознатије руске хорове православне духовне музике.


Наш Хор „Краљица Марија” је одржао двочасовни концерт у суботу 12. августа 2023, поводом обележавања 999 година од постојања и оснивања града Суздаљa. Програм концерта је био састављен од духовних композиција, византијских напева и српске и руске традиционалне музике. Хор је на одушевљење публике три пута излазио на бис, а ми ћемо имати прилике да слушамо овај ансамбл у септембру у Београду, Новом Саду и Чачку.


Пре него што је основала хор, сопран Тања Андријић наступала је у водећим европским оперским кућама. Певала је заједно са уметницима Бољшој театра, Војног хора „Александров” и Руских козака. Тања Андријић одржаће са гитаристом Урошем Дојчиновићем у октобру месецу ове године солистички концерт у Културном центру „Иво Андрић” у Пекингу, а очекује је и гостовање у Културном центру у Паризу.

bottom of page