top of page

Шеклер: Зашто пуне требине нису проблем, а неколико путника у аутобусу јесте?

Вирусолог Миланко Шеклер каже да је већ касно да се од увођења ковид пропусница добије прави ефекат, јер је требало да оне доведу до тога да нема оволиког броја новозаражених дневно.


Шеклер је за РТС оценио да је сав терет спасавања људских живота пао на мали број људи у ковид систему који се исцрпљују дежурствима, а онда виде да, како је рекао, нигде нема никаквих мера.


„Ни сами представници државе не спроводе мере, а када оду у друге земље онда ставе маску. Није нормално да имамо утакмице са 25.000 људи, а да онда буде проблем десет људи у аутобусу без маски. Или да поводом неких догађаја довозиш људе аутобусима из читаве Србије и да нико нема маску, а онда је проблем у ГСП-у да ли носе маске, па дај да им пишемо казне”, рекао је Шеклер.


Он је подсетио да су ковид пропуснице у многим државама западне Европе уведене још пре лета, док су у Србији у исто време коришћене само на догађајима као што су Егзит и Арсенал фест, а оценио је и да су велики проблем свадбе и да му није јасно зашто за њих не важе иста правила као за фестивале који су летос одржани.


„Мени ништа ту није јасно, шта је проблем, где је заглавило и зашто смо окренули главу од тренутне ситуације”, казао је Шеклер.

bottom of page