top of page

Александра Ђуровић нови амбасадор у Мађарској

Министарство спољних послова саопштило је да је Србија добила још четворо амбасадора. Нови амбасадор у Будимпешти биће Александра Ђуровић.



Објављивањем указа председника Републике Александра Вучића, окончана је процедура постављења Александре Ђуровић за амбасадора у Мађарској, Аце Јовановића у Турској, Мирјане Котлајић у Чилеу и Данијела Апостоловића за шефа Мисије Републике Србије при Европској унији, наводи се у саопштењу.


Александра Ђуровић је дипломирала на Филолошком факултету Универзитета у Београду у звању професора српског језика и књижевности. Радила је у Министарству за информације Републике Србије. Од 2012. до 2017. године била је посланик Српске напредне странке у Народној скупштини Републике Србије. Током тог периода била је шеф делегације Републике Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе, а од 2014. до 2016. године председавајућа Одбора за спољне послове Народне скупштине.


Функцију потпредседника Парламентарне скупштине Савета Европе обављала је током 2017. године. Од 2017. до 2023. године била је амбасадор и стални представник Републике Србије при Савету Европе. Говори енглески језик, служи се руским и шпанским језиком.

bottom of page