top of page

Баконди похвалио српску полицију

Ђерђ Баконди, главни саветник мађарског премијера за унутрашњу безбедност, похвалио је службе јавне безбедности у Србији због напора које у последње време чине како би се смањио број миграната који илегално прелазе српско-мађарску границу.



Он је у изјави државним медијима подсетио да су у пограничном појасу, на српској страни, распоређене специјалне јединице полиције због погоршања јавне безбедности, додајући да је ухваћен већи број кријумчара људи и заплењено оружје, муниција, дрога и лажна документа.


"Захваљујући ефикасној полицијској акцији у Србији, број покушаја илегалних прелазака границе је опао. Наше јединице су такође на терену и заустављамо имигранте на линији заштитне ограде“, додао је он.


Баконди каже да да не прође дан, а да у Европи не буде извршен неки терористички акт и да кријумчари људи, осим што остварују огромне финансијске профите, доводе масе људи илегално на територију суверених држава, игноришући граничне прописе и безбедносне захтеве. Он је рекао да је током ове године регистровано 174.000 илегалних улазака у Мађарску и око хиљаду кријумчара људи, што је далеко више него претходних година.



bottom of page