top of page

ВИДЕО: Преминуо Миња Субота

Миња Субота је, који је преминуо у Београду, у 82. години живота, био је српски композитор, забављач, музичар, фотограф и дипломирани инжењер електротехнике. Дуго је радио као водитељ и аутор дечије ТВ серије „Музички тобоган“.


Мињу Суботу милиони ТВ гледалаца на читавом Балкану знају као као аутора и водитеља успешних серија као што су: "Од главе до пете"; "Игре без граница"; "Жељотека"; "Све играчке света"; "Музички балон"; "Недељно поподне"; "Звездана журка"; "Дете је човек важан".


Kомпоновао је многе песме на стихове истакнутих песника као што су: "Разболе се лисица", "Деца су украс света", "Ишли смо у Африку", "Рекао сам брези и тополи", "Телефонијада", "Поврћијада", "Kоло"... Његове песме и данас су популарне и саставни су део музичког образовања ученика млађег школског узраста.


Био је председник Савеза естрадних уметника Југославије и Србије. У музичким удружењима радио је у управним одборима. Често је био саставни дио жирија у склопу многобројних музичких дешавања.


Бавио се и добротворним радом. Почасни је грађанин града Kрушевца са титулом "Витеза од Чарапаније", а све због преданог рада са децом.


"Kако смо забављали Тита" је наслов његове објављене књиге. Његова супруга Бранка Јеремић Субота је умрла 2018. године. Из њиховог брака рођен је син Милош.




bottom of page