top of page

Дејан Станковић нови тренер Ференцвароша

Бивши тренер Црвене звезде и Сампдорије нови је шеф стручног штаба Ференцвароша. Мађарски шампион озваничио је сарадњу с легендом српског фудбала.


Дејан Станковић је на крају минуле сезоне напустио кормило Сампдорије, која је испала из италијанске Серије А у Серију Б. Преко лета добијао је понуде бројних клубова, међутим ниједна није задовољила његове критеријуме до ове која је пре неколико дана стигла из Мађарске.

Преговори Ференцвароша и Дејана Станковића успешно су окончани и млади српски тренер током репрезентативне паузе преузеће кормило овог клуба.

Ференцварош после четири кола мађарског првенства има скор од три победе и једног пораза, а клуб је потпуно неочекивано елиминисан на старту квалификација за Лигу шампиона од Ки Клаксвика са Фарских Острва.


Станковић је био тренер Црвене звезде од 2019. до 2022, а прошле сезоне је водио Сампдорију. Ференцварош се тренутно налази на шестом месту на табели мађарске лиге, са девет бодова уз два меча мање.

Биће занимљиво видети Дејана Станковића са својим новим тимом, тим пре што је Ференвцарош у групи Лиге конференција са Чукаричким.

bottom of page