top of page

Додик писао Орбану: "Европа ради на укидању своје биолошке будућности"

Члан Председништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик послао је писмо мађарском премијеру Виктору Орбану, како би му још једном честитао на изборној победи. Kако преноси Klix.ba, Додик је у том писму навео да је Орбанова победа "велика и за Србе из Републике Српске", а такође је изразио задовољство и сагласност са Орбановим ставовима.



"Слажем се с тобом да Европа одобреним имиграцијама ради и на укидању своје биолошке будућности засноване на хришћанским вредностима и начелима... Мађарска је препознала да је прави начин биолошког обнављања нације властити појачани наталитет, а не увоз људи с других подручја, из других култура, цивилизација и нехришћанске вере. Република Српска препознаје те вредности као своје и у границама својих могућности", написао је Додик.


Он наводи и да се диви Орбану "управо зато што у срцу Европе пружа отпор западним ставовима".


"Дивимо се твојој храбрости и одлучности да Мађарска пружа подршку мултилатералним организацијама чији је члан само у оној мери у којој то не штети мађарском народу и његовој будућности", написао је српски члан Председништва БиХ.


Додик затим наводи и да се БиХ није сврстала на страну Украјине: "Захваљујући институцијама РС-а, БиХ није увела санкције Русији, нити се сврстала на страну Украјине, ма колико да саосећамо са патњама Украјинаца. Сматрамо да је најмудрије и најхуманије за нас бити неутралан, бити на страни мира, дијалога", написао је Додик.


На крају, истакао је задовољство због тога што је Орбан на церемонији проглашења новог мандата, истакао српски народ као пријатељски.

bottom of page