top of page

„Егзит” међу првих пет фестивала у свету

Фестивал „Егзит” из Новог Сада нашао се на позицији пет најбољих у свету када је преко 100.000 људи из целог света гласало за своје омиљене музичке манифестације.



Тиме се нашао испред гигантских догађаја као што су „Glastonbury”, „Coachella”, „Burning Man”, „Lollapalooza”, „Sziget”, „Awakenings” и многи други, саопштио је тим нашег фестивала који се одржава на Петроварадинској тврђави.

– Овим признањем се још једном потврђује глобални углед „Егзита”, који већ више од две деценије важи за један од најпрестижнијих фестивала на свету. Посебно је значајна чињеница да је листа формирана искључиво гласовима публике широм планете – изјавио је оснивач и директор фестивала Душан Ковачевић. Гласање за најбоље фестивале трајало је од 5. до 26. октобра 2022. На првом месту је белгијски „Tomorrowland”, следе амерички „Ultra Music” и „EDC Лас Вегас”, потом британски „Creamfields North”.

Из новосадског фестивала објашњавају да је велики значај овог признања у томе што долази баш од читалаца угледног „DJ Mag”, чије листе Топ 100 фестивала, Топ 100 ди-џејева и Топ 100 клубова представљају индустријски стандард, поготово у електронској музици.

Фестивал из Новог Сада негује мултижанровски приступ, а једно од главних обележја по којима је познат у свету јесте фамозна „Dance Arena”, која важи за водећу сцену електронске музике на свету. Велики допринос даје и бина „No Sleep”, као и низ мањих.

bottom of page