top of page

Ковид болница на Новосадском сајму

Хала 1 Новосадског сајма адаптирана је и претворена у привремену ковид болницу за пацијенте са лакшим симптомима. У саопштењу Града Новог Сада наводи се да је адаптација обављена за 24 сата, заједничким залагањем Града, Министарства одбране и припадника Војске Србије, као и бројних волонтера.


Приликом обиласка простора градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар одбране Небојша Стефановић су се сложили да су у рекордном року обезбеђени услови за пристојан смештај и збрињавање пацијената. Градоначелник Вучевић је изјавио да је на предлог покрајинског секретара за здравство Зорана Гојковића, Град Нови Сад са Министарством одбране обезбедио сву логистику. Додао је да је сада на Клиничком центру Војводине да преузме халу одреди када ће ова болница почети са пријемом пацијената.


Министар одбране Небојша Стефановић је нагласио да је охрабрујуће када се види добро садејство локалне самоуправе, војске и волонтера који су дошли да помогну у припреми хале, преноси Танјуг. Он је навео да је болнички капацитет хале 1.352 кревета, од којих је за пацијенте предвиђено 312, а за медицинске раднике 40.

bottom of page