top of page

Кон: Чекамо правни оквир за строжије мере

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је вечерас да он јесте за увођење строжијих мера, али да мора да се сачека да се направи правни оквир.


„Ако вам неко ко је одговоран за неку област каже да не може, онда морате то да прихватите. С друге стране, ту је и економија. Маска, или како је зовем баријера вирусу, штити све нас. Ако их скидамо само када пијемо и једемо, а носимо их свуда, то је права мера”, рекао је Кон за РТС.


Према његовим речима, Београд је највеће жариште и поновио да времена за уверавања више нема и да су маске једина баријера даљем ширењу вируса: „Имамо озбиљан скок, посебно у Београду, данас 590. То се није дешавало, бар не до сада. Повећан је број оних који се јављају у ковид амбуланте, као и оних који имају сумњу па раде брис. И код њих је око 40 одсто позитивних. Ситуација се убрзано погоршава, а Београд је двомилионски град”, нагласио је Кон.


Он је додао и да ће, уколико не заживи баријера, односно маске, нешто друго морати да се уради: „Маске треба да се носе и напољу, али ако то не можете да спроведете, онда мора да се мења законски оквир. Маске морамо да носимо, осим када једемо и пијемо”, рекао је Кон и напоменуо да ће наредних седам дана бити лоши и да ће тек доћи до повећања броја смртних исхода.

bottom of page