top of page

Надлежни о изградњи нафотовода

Министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић и в.д. директора „Транснафте“ Богдан Kузмановић су данас разговарали о припреми изградње нафтовода Србија-Мађарска, саопштило је Министарство.



„Убрзо након потписивања Меморандума о разумевању о изградњи нафтовода са Мађарском, формирана је посебна Радна група за овај пројекат чиме смо практично кренули у његову реализацију. Циљ нам је да изградњом овог нафтовода добијемо још један правац снабдевања сировом нафтом“, рекла је министарка Ђедовић.


Разговор с представницима „Транснафте“ која ће бити инвеститор у том пројекту, био је и о наредним корацима израде планске и техничке документације за тај нафтовод и о другим пројектима важним за повећање капацитета за складиштење нафте и нафтних деривата.


Министарка је подсетила да је изградња нафтовода Србија-Мађарска један од приоритетних пројеката у Полазним основама плана развоја енергетске инфраструктуре и мера енергетске ефикасности за период до 2028. са пројекцијама до 2030. године, којег је усвојила Влада Србије.

bottom of page