top of page

Почињу гужве на границама

Услед појачаног саобраћаја током летње сезоне, на излаз из Србије највише се чека на југу земље, на Градини и на Прешеву, а за улаз у земљу најдуже колоне су на Хоргошу.



Већ трећи дан траје права опсада на Хоргошу на улазу у Србију. Тренутно се на излаз из Мађарске чека око сат времена, а на улаз у Србију 45 минута. У протекла 24 сата у земљу је ушло 27.000 путника, у 7.000 путничких возила и 80 аутобуса. У 80 одсто случајева то су странци, који транзитирају ка Турској, Албанији и Бугарској.


Ту су и наши држављани који су на привременом раду у иностранству и туристи из Пољске, Чешке и Словачке. Већина путника која је ушла на Хоргошу долазе на Градину и одатле излазе из Србије.


Од поподневних сати на Градини је колапс, колона је дуга пет километара. За сада путници чекају око три сата. И међупростор између Србије и Бугарске је потпуно пун, тако да од тога када ће прећи српску границу зависи од ажурности бугарске полиције и царине.


Неке процене су да би сутра требало да буде мања гужва, али за сада то нико не може да потврди, јер још увек возила пристижу и њих полиција контролише у тунелу код Димитровграда, тако да они сукцесивно долазе на гранични прелаз да се не би додатно правила још већа гужва.


На прелазу Прешево, возила која иду ка Северној Македонији и Грчкој чекају око 90 минута. Kраће је задржавање на улазу у земљу, око 40 минута. Према последњим подацима, на граничном прелазу Јабука на улаз се чека 40 минута, а на Гостуну на излаз 30 минута, саопштено је из Ауто мото савеза Србије. На Граничном прелазу Kотроман, на улаз и излаз за путничка возила и аутобусе чека се 45 минута.


Теретна возила на граничном прелазу Kелебија на излаз из земље чекају 60 минута, у Шиду на излаз 120 минута, Батровцима на излаз 60 минута. На наплатним станицама на ауто-путевима нема задржавања.

bottom of page