top of page

Празнична путовања поново актуелна

Српски грађани су веома заинтересовани за путовања у иностранство током предстојећих ускршњих и првомајских празника, а то интересовање је према речима директора Националне асоцијације туристичких агенција Србије Јута, Александра Сеничића, чак и веће него у годинама пре ковида, при чему највише људи планира да путује у европске градове аутобусом.



„Највеће је интересовање за европске градове пре свега за она најјефтинија путовања аутобусом. Ту имамо разна путовања од два до пет, шест ноћења зависно од дестинације, а најзанимљивији су градови као што су Истанбул, Солун, Софија, Темишвар, Праг, Беч, али и градови из северне Италије као и они из нашег непосредног окружења”, рекао је Сеничић.


Додао је да су у нашем окружењу, туристима из Србије најзанимљивији градови у Северној Македонији, Охрид и Скопље, које посећују или у комбинованим турама или сам Охрид, те Црна Гора где у овом периоду влада подједнако интересовање и за север и за приморје.


Према његовим речима, велико интересовање влада и за обиласке градова у Босни и Херцеговини, Требиња, Сарајева, Бањалуке, Мостара и ове дестинације су доступне у понудама наших агенција.


„Највише људи ће бити на оваквим путовањима с обзиром на ниске цене које се крећу од 30 до 39 евра па до 200 евра, зависно до дестинације и дужине боравка”, рекао је Сеничић.


Навео је да је у овом периоду године увек велико интересовање и за нешто скупље аранжмане за европске градове у које се путује авионом, као што су Истанбул, Рим, Барселона, Лисабон, Валенсија, Болоња, Париз, а један део њих покривен је редовним линијама Ер Србије.


„Међу занимљивим дестинацијама су и Кипар као и Египат, јер нам условно речено креће и летња сезона у Египту, пошто тамо већ може да се купа а имамо и велики број летова за Египат”, рекао је Сеничић и додао да увек има интересовања, али не у великом броју и за далеке дестинације, као што су Дубаи, Танзанија, Занзибар, Тајланд.

bottom of page