top of page

Просветари и јавност уједињени у захтеву: Забраните ријалити програме!

Одмах забраните све ријалити програме из којих се едукује ружноћа душе и тела, зауставите изопаченост, речено је, поред осталог, на одавању поште убијенима у масакру почињеном у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, у коме је страдало осам ученика и радник обезбјеђења.



Чланица Извршног одбора синдиката Форума средњих стручних школа (ФССШ) Бранка Рогановић је на скупу одржаном испред српског Министарства просвете упитала ко ће одговарати за масакр који се догодио и упозорила да ће бити још жртава “ако не макнете црну хронику са свих насловних страна и насиље у свим сегментима, и не престанете да га рекламирате”.


Она је затражила и да се у Србији забрани “рекламирање криминалаца по школама”, алудирајући на вест која је само неколико дана прије масакра запањила српску јавност – да је осуђени криминалац и ријалити звезда Kристијан Голубовић у једној београској основној школи учествовао, у улози наставника, у снимању спота музичке групе. Рогановићева је оценила да су систем и друштво затајили и затражила да се спречи “безумље које се пласира на ТВ екранима већ 30 година”.


Председник ФССШ-а Милорад Антић рекао да 3. мај 2023. године треба да буде урезан у главама наставника који су са сузама и тугом одлазили на часове. Додао је да ФССШ тражи заштиту наставника и професора од родитеља, ученика, директора и Министарства просвете.


“Престаните да мењате законе, да се додворавате родитељима и ђацима, тражимо да наставник има ауторитет, углед и част”, рекао је Антић.


Додао је да су на “неки начин” и наставници криви због онога што се догодило. Антић је рекао и да криви и српско друштво и министра просвете Бранка Ружића, за кога је одмах затим оценио да “није он јадан крив за овај проблем”, и истакао да су директор и читав колектив школе “Владислав Рибникар” знали за проблем, и да то би требало “да се санкционише”.


Председница Парламента Електротехничке школе “Раде Kончар” Милица Самарџић рекла је да би школовање требало да буде најлепши период у животу сваког човека и да му у сећању остану само лепе успомене, а не сузе страх и бол.


“Загрлите људе које волите, питајте особу која плаче на клупи да ли је добро, помозите неком ако видите да му је помоћ потребна”, поручила је Самарџићева.


bottom of page