top of page

Разговори Орбан - Додик: МАЂАРСКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ СВЕ ПРИСУТНИЈЕ У РС

Односи Мађарске и Републике Српске су одлични и обе стране чине све да ојачају сарадњу, истакао је данас мађарски премијер Виктор Орбан, коментаришући разговор који је водио са председником РС Милорадом Додиком.



„Мађарска се снажно противи употреби санкција у случају БиХ и Срба у БиХ, које због своје контрапродуктивне природе могу довести до ескалације тензија”, саопштила је прес служба мађарског премијера након његовог састанка са Милорадом Додиком.

Орбан је на састанку јасно ставио до знања да је очување стабилности западног Балкана изузетно важно за безбедност Мађарске и ЕУ, рекао је агенцији МТИ портпарол мађарског премијера Берталан Хаваши.

На састанку је истакнуто да су односи Мађарске и Републике Српске одлични и да се чини све да се сарадња ојача, што се огледа и у заједничким започетим пројектима.

„Разговарано је о томе да мађарске компаније имају значајан инвестициони и комерцијални потенцијал у финансијском сектору, енергетици и телекомуникацијама који намеравају да искористе у БиХ”, рекао је Хаваши.


Према његовим речима, мађарски премијер је изразио наду да ће БиХ у наредном периоду напредовати у процесу европских интеграција. „Циљ је да током мађарског председавања ЕУ у другој половини 2024. године интеграција региона западног Балкана добије посебну пажњу у ЕУ”, навео је Хаваши.

bottom of page