top of page

У припреми пројекат будућег нафтовода

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић изјавила је да је Србији важна диверзификација снабдевања нафтом и да је увелико у припреми пројекат изградње нафтовода од Новог сада до Мађарске.



Она је разговарала са вршиоцем дужности директора Транснафта Панчево Богданом Kузмановићем о изградњи тог нафтовода који ће Србију повезати на нафтовод "Дружба" и унапредити сигурност снабдевања нафтом, саопштило је Министарство рударства и енергетике.


"У условима светске енергетске кризе најважније је да сагледамо све могућности и потребне инвестиције које ће обезбедити сигурност снабдевања енергијом и енергентима и већу енергетску безбедност наше земље. Kао што радимо на диверзификацији снабдевања природним гасом, веома је важна диверзификација снабдевања нафтом. Новим нафотводом ћемо у потпуности обезбедити сигурност снабдевања Рафинерије нафте у Панчеву и диверзификовати правце снабдевања нафтом", рекла је министарка.


Богдановић је рекао да ће нови нафтовод обезбедити 5,5 милиона тона нафте годишње. Kако је саопштено, у наредним недељама се очекује потписивање Меморандума о сарадњи за реализацију изградње нафтовода Мађарска-Србија.

bottom of page