top of page

Фудбал: Србија изгубила од Мађарске

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је у Београду од Мађарске резултатом 2:1 (2:1) у мечу четвртог кола квалификација за Европско првенство 2024. у Немачкој.



У дуелу који је одигран на стадиону „Рајко Митић“ Србија је повела после аутогола Салајиа у 10. минуту, док су гости до три бода дошли головима Варге у 34. и Орбана у 36. минуту. Репрезентација Србије је одиграла лоше прво полувреме, нарочито у одбрани и по боковима, без енергије и агресивности.


Чинило се да су „орлови“ потценили противника, нарочито након што су дошли у вођство већ после десетак минута игре. До полувремена, Мађари су показали да су екипа која је веома добро вођена са клупе и без панике, мирном игром искористили серију грешака дефанзиваца ривала и стигли су до преокрета.


У наставку су играчи Драгана Стојковића су заиграли знатно агресивније, преузели теренску иницијативу, док су се гости повукли на своју половину и чували предност. Србија је створила неколико добрих прилика, али је голман Дибуш сјајним одбранама, али и уз помоћ среће, успео да сачува мрежу.


После ове утакмице Мађарска је преузела прво место на табели Групе Г са 10 бодова, Србија има седам, Црна Гора пет, а Литванија и Бугарска по два бода.


У наредном колу, које се игра у недељу 10. септембра, Србија гостује у Литванији, док је репрезентација Мађарске слободна.

bottom of page