top of page

Хапшења широм Србије

Два стравична масакра су иницирала да се широм региона „пробуде“ асоцијалне особе, психопате и остали неуравнотежени и да преко друштвених мрежа прете, најављују и цртају мете људима из своје средине. Припадници Министарства унутрашњих послова су се ових дана својски прихватили посла.



МУП је спровео акције широм земље у којима су хапшени сви они који на различите начине узнемирују српску јавност, провоцирајући, претећи или ширећи говор мржње. У само неколико сати полиција је хапсила у Београду, Новом Саду, Нишу, Лесковцу, Сремској Митровици, Чачку, Краљеву, Смедереву, Бору, Власотинцу, реагујући одреда на сваку озбиљније протумачену претњу.


Међу ухапшенима је највише млађих особа, преовладавају мушкарци, али под удар се нашло и неколико припадница женског пола. Приведено је и саслушано више малолетника. Према ономе што је државни врх рекао, акције ће бити настављене пуним интензитетом, све док има таквих ексцеса.


У наредних шест месеци издвојиће се нових 1.600 полицајаца распоређених по школама, како би се безбедност деце у школама подигла на највећи могући ниво. Биће их у школама, око школа, обилазиће се школе, током, пре и након наставе. Урадиће МУП све што је у његовој надлежности како би вратио поверење ученика у државу и школу.


Министарство унутрашњих послова позвало је родитеље да проверавају садржаје којима њихова деца приступају на друштвеним мрежама, са ким се дописују и на који начин.


Због убистава која су се претходних дана догађала у Србији, неопходно да очувамо разумност и стабилност, поготово према деци која прате информације из различитих извора, саопштило је Министарство и преко својих друштвених мрежа позвало родитеље да контролишу своју децу.


Апелујемо да дечији профили на друштвеним мрежама буду под родитељском контролом, у смислу надзора над садржајима којима дете приступа, са ким и на који начин комуницира и у ком реалном времену - наводе из МУП-а.


Додају да сви треба да буду присутни и удружени у превазилажењу ситуације која је узнемирила целу Србију.

bottom of page