top of page

"Wizz Air" и даље без летова од Будимпеште до Београда

Мађарска авио-компанија Wizz Air саопштила је да у наступајућој години уводи пет нових линија из Београда, а новина је и то што ће њена база у том граду имати укупно четири авиона. Линија од Будимпеште до Београда ни овога пута није споменута као могућност.



Како је саопштила управа компаније, већи број авиона повећава број линија из београдске базе на 23, укључујући увођење нових летова из главног града Србије.


Последњег дана јула 2023. године, авиони Wizz Airа ће из Београда почети да лете и ка двема новим дестинацијама – Берлину и Kопенхагену, а првог августа и према Лисабону и Закинтосу. Нешто касније, од 26. септембра следеће године, та авио-компанија увешће лет и за Милано.


Поред тога, додатни капацитет омогућава да се повећа број летова из база у Барселони, Дортмунду, Ајндховену, аеродрому Буве у Паризу и Фјумичину у Риму, истиче Wizz Air.


Занимљиво је да у понуди популарне мађарске авио-компаније никада није било линије између Будимпеште и Београда, а судећи према управо саопштеним плановима, таква могућност се не очекује ни у наредној години.


Аеродром "Ференц Лист", у Будимпешти је већ дуги низ година полазна тачка за све оне путнике из Србије који желе да у иностранство авионом путују по ценама знатно повољнијим него у Србији. Они свакога дана у мађарску престоницу стижу минибусевима српских превозничких агенција, а путовања настављају авионом, до жељених дестинација, што их на крају кошта знатно мање него уколико би до својих одредишта летели директно из Београда.

bottom of page