top of page

Више Фидесових функционера у карантину

У Будимпешти је потврђено да је Иштван Холик, директор за комуникације странке Фидес, заражен корона вирусом, због чега се у кућном карантину нашло неколико високих функционера мађарске владајуће партије.



Холик је на својој званичној Фејсбук страници објавио да је његов тест на корона вирус био позитиван. Како пише, осећао се лоше, па је урадио тест, а након што је установљено да је позитиван, ушао је у карантин. Такође, све особе са којима је био у друштву прошле суботе, на приватном догађају, морале су да поступе исто, док не буду сигурне да су здраве.


Откад је овај функционер објавио да је инфициран, неколико Фидесових политичара саопштило је да су се срели са својим страначким колегом, па су подвргнути службеном кућном карантену и тестирани. Данас су и шеф кабинета премијера Гергељ Гуљаш и његов заменик Балаж Орбан изјавили да су тренутно у карантину.


Касније, током дана, и министарка правде Јудит Варга је на Фејсбуку објавила да је смештена у кућни карантин и да ће радити од куће, као и Чаба Диоши, градоначелник Дунакесија.


Иначе, Иштван Холик је био и члан Организационог одбора фестивала "Транзит", на Балатону, тако да је тај догађај одложен због његове инфекције. Премијер Виктор Орбан и неколико министара претходно су планирали да узму учешће у програму и одрже говоре.


Према Холиковим речима, он последњих недеља није одлазио у иностранство и придржавао се свих епидемиолошких мера, тако да не зна на који начин је инфициран.

bottom of page