top of page

Влада: Брз повратак буџетској равнотежи

Упркос економским изазовима украјинског рата, повратак Мађарске у буџетску равнотежу након пандемије корона вируса и даље је бржи од просека ЕУ, рекао је шеф кабинета мађарског премијера Гергељ Гуљаш.



Упитан да ли после развоја догађаја у Украјини има пукотина у односима Мађарске и Пољске, он је рекао да су „пријатељски односи засновани на заједничком погледу на свет и погледу на друштво јачи од заиста значајних разлика у мишљењима у вези са санкцијама Русији“.


Поводом предстојећег "референдума о заштити деце", који ће бити одржан истовремено са општим изборима 3. априла, Гуљаш је рекао да влада сматра да је сексуално образовање деце одговорност родитеља. Он је позвао оне "који се слажу са том констатацијом да на референдуму четири пута заокруже НЕ".


Гуљаш је рекао да је подршка хришћанском конзервативизму порасла међу интелектуалцима од последњих избора: „Не можете да владате дванаест година без грешака, али главни правац, од економске и социјалне политике до развоја оружаних снага, добро је зацртан. Постигнућа владе у протеклих дванаест година су сама по себи одржива. Са друге стране, претходна влада садашњег лидера Демократске коалиције Ференца Ђурчања за собом је оставила само неликвидност и упропашћену земљу. Мере штедње су тек на помолу ако опозиција дође на власт“, ​​рекао је он и додао да владајуће странке имају „добре шансе да освоје парламентарну већину“.

bottom of page