top of page

Влада најављује минималац од 580 евра

Мађарски премијер Виктор Орбан најавио је повећање минималне зараде на 580 евра и поновио да у 2022. години планира велики повраћај пореза породицама.


Орбан је најавио повратак пореза породицама које имају децу, а реч је о фонду од 1,9 милијарди долара који ће бити исплаћиван од почетка следеће године, уколико економски раст ове године буде на стопи од 5,5 одсто. Раније је изјавио да млађи од 25 година неће морати да плаћају порез од следеће године.


Орбан је данас рекао да ће се влада договорити о поновном покретању економије након пандемије корона вируса.


„Желео бих да потврдим да ћемо предузети кораке ка повећању минималне плате која ће износити 200.000 форинти (око 580 евра) месечно, у само једном од низа корака које ћемо направити“, изјавио је Орбан на конференцији за новинаре.


Премијер Мађарске је изјавио да би малим предузећима требало смањењити порез да би се могло финансирати ово повећање плата.


Тренутни минималац у Мађарској је 167.400 форинти, што је око 480 евра. У једној анкети коју је извела агенција Републикон, показало се да је тесна трка између Фидеса и удружене опозиције. Фидес је имао 32 одсто подршке анкетираних, а шест опозиционих партија 33 одсто

bottom of page