top of page

Власт демантује неквалитет кинеске вакцине

Државни секретар Министарства спољних послова Тамаш Менцер одбацио је извештаје о наводним проблемима са кинеском вакцином Синофарм, против корона вируса у Уједињеним Арапским Емиратима као "лажне вести".


Менцер је за информације о наводним проблемима које изазива кинеска вакцина, оптужио левицу, рекавши да је та прича "најновији левичарски и међународни политички напад на кинеску вакцину".


У објави на Фејсбуку, Менцер је цитирао непотврђене извештаје здравствених власти у УАЕ о давању треће дозе Синофармове вакцине код осам особа, након што је откривено да две дозе које су примили нису створиле довољан број антитела. Рекао је да ће увек бити прималаца вакцине који не развију довољно јак имунолошки одговор на дозу коју добију: „У случају кинеске вакцине то је отприлике иста количина као и у случајевима такозваних западних вакцина“, рекао је државни секретар.


„Све што сада раде у УАЕ је давање тим људима још једне дозе вакцине“, додао је Менцер и истакао да се до сада показало да је убод 100 одсто ефикасан у спречавању озбиљних случајева ковида-19 у Абу Дабију, главном граду Уједињених арапских емирата.


„То је већа стопа ефикасности када су у питању тешки случајеви од онога што смо видели од компаније Фајзер у Израелу. Другим речима, није било проблема са кинеском вакцином. Она спасава животе и у УАЕ и у Мађарској", рекао је државни секретар.

bottom of page