top of page

Вучић и Орбан обележавају почетак радова на прузи

Премијер Мађарске Виктор Орбан и председник Србије Александар Вучић, присуствоваће у понедељак церемонији обележавања почетка радова на реконструкцији и модернизацији железничке пруге Суботица - Хоргош - државна граница - (Сегедин).


Церемонија поводом почетка радова биће одржана у 13.30 часова код Железничке станице Хоргош, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.


Да подсетимо, пре два дана је, полагањем камена темељца, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Србије Томислав Момировић заједно са мађарским министром за иновације и технологију Ласлом Палковичем, отворио радове на деоници Шорокшар-Келебија. Тиме су званично почели радови на изградњи мађарског дела брзе пруге Будимпешта-Београд.


За разлику од Србије, где су радови на брзој прузи већ одмакли, Мађарска се са поприличним кашњењем посветила изградњи пруге на овој релацији. Док влада тај пројекат још увек представља као један од својих приоритета, мађарска опозиција се противи његовој реализацији и обећава да ће изградња пруге бити стопирана ако коалиција удружених опозиционих странака дође на власт након избора планираних за следећу годину.

bottom of page