top of page

Вучић разговарао са амбасадором Мађарске у Београду

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у разговору са амбасадором Мађарске Атилом Пинтером да су "односи две земље на највишем нивоу захваљујући међусобном разумевању и поверењу", наводи се у званичном саопштењу.


Он је нагласио посвећеност мађарског премијера Виктора Орбана јачању партнерства двеју земаља, саопштено је из Председништва. Саговорници су посебну пажњу посветили предстојећем полагању камена темељца за деоницу пруге од Новог Сада до Kелебије, истакавши да је овај пројекат, као део јединствене европске железничке мреже и Kоридора 10, од стратешког значаја не само за Србију и Мађарску, већ и за целу Европу.


Пинтер је, како се наводи у саопштењу "обавестио Вучића о напретку у реконструкцији српских школа у Мађарској, за шта Влада у Будимпешти издваја значајна средства, како би и на тај начин допринела унапређењу положаја српске мањине".


Вучић је захвалио мађарској Влади на бризи за српску мањину и за активну подршку Србији у процесу евроинтеграција, закључује се у вести са састанка.

bottom of page