top of page

Дилеме о броју инфицираних у Мађарској

У Мађарској нема одговора на питање на који начин је мушкарац из Србије добио вирус у Будимпешти, ако се има у виду изјава премијера Виктора Орбана да су у овој земљи заражена само двојица иранских студената.



Јавност у Мађарској је са изненађењем и забринутошћу примила информацију да је корона вирус у Србију стигао из Будимпеште, где је боравио мушкарац из околине Суботице, за кога се испиставило да је заражен. Наиме, српски министар здравља Златибор Лоначар је на ванредној конференцији за медије потврдио да је реч је о мушкарцу од 43 године, који је боравио је у више наврата у Будимпешти.


Заражена особа је, како је истакнуто, збринута у болници у Суботици, али остаје недоумица на који начин је пацијент добио вирус у Мађарској, ако се има у виду изјава премијера Виктора Орбана да су у овој земљи заражена само два иранска студента, који су у карантину. Чињеница да оболела особа из Србије не познате ове студенте, нити је био у додиру са њима, указује на то да би број заражених у Мађарској корона ворусом, можда, могао бити већи. Надлежни за сада не саопштавају да је било ко други у Мађарској инфициран корона вирусом, осим двојице Иранаца.


Златибор Лончар је додао да је пацијент осетио тегобе, али да је био одговоран, јавио се лекару и самоизоловао се. Надлежне службе ступиле су у даљи рад, узете су анализе свих особа које биле у контакту са пацијентом и њихови резултати очекују се у току дана, напоменуо је министар.

bottom of page