top of page

Донедавни политичар Јобикa ухапшен због дечje порнографијe

Полиција је покренула истрагу против мушкарца из Ђуле, на југоистоку Мађарске, због сумње да је снимао порнографске видео снимке деце, а утврђује се да ли он има везе са убиством девојчице од пре 23 године. Како је касније откривено, осумњичени је донедавни политичар опозиционе странке Јоббик.



Мушкарац из града Ђуле ухапшен је и налази се под истрагом због дечје порнографије и сумње на друга кривична дела, саопштила је мађарска полиција, али у интересу истраге, није откривено више информација о осумњиченом. Међутим, председник локалног огранка Јобика у Ђули, Лајош Ченгери, потврдио је локалном листу "Беол" да је дотични био један од кандидата те странке на локалним изборима 2019. године. Ченгери је додао да је особа о којој је реч, потом напустила странку.


Он је додао да му је, познавајући осумњиченог деценијама, вест о дечјој порнографији била шокантна, као и свима у локалној заједници. Међутим, такође је нагласио да свако има право на претпоставку невиности до правоснажне судске пресуде, којом се доказује кривица.


Позивајући се на локалне изворе, провладин портал "Bennfentes" известио је да је након хапшења полиција поново отворила и случај убиства од пре 23 године. Николет Сатмари, која је имала само седам година, нестала је тада у Ђули. Њено тело је пронађено 2001. године у близини дренажног канала, у врећи, али убица никада није идентификован. Случај је тада шокирао мађарску јавност. Како преноси овај портал, надлежни су узели узорак ДНК од ухапшеног бившег локалног политичара Јобика, како би установили да ли евентуално он има везе са злочином.


Петер Јакаб, председник Јобика, такође је изнео своје мишљење у вези са човеком оптуженим за снимање педофилских видео записа. У својој објави на Фејсбуку, Јакаб је написао да је његово мишљење о овим вестима исто као и код било које нормалне особе: "Да могу, откинуо бих му тестисе. Међутим, будући да закони то не допуштају, сматра да би хемијска кастрација коју Јобик предлаже годинама, такође била добро решење", рекао је Јакаб.

bottom of page