top of page

Др Кон: Далеко смо од краја епидемије

Према речима др Предрага Кона, повратак грађана Србије са летовања из иностранства, долазак студената и почетак школске године су изазови који се морају савладати како би се победила епидемија.



Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је у Србији и даље актуелна несигурна епидемиолошка ситуација и да ће сваком ко допутује из иностранства бити уручено здравствено упозорење са наведеним мерама које морају да се поштују.


„Ситуација може бити сигурна само онда када будемо знали да вируса нема у циркулацији и да је осетљивост људи знатно смањена колективним имунитетом, навео је Кон за ТВ Пинк.


Члан владиног Кризног штаба за заштиту од короне оценио је да је присуство вируса јасан показатељ да се Србија и даље налази у зони из које може настати опасна ситуација, преноси Бета.


„Опуштања нема. Попуштања мера у оквиру неких делатности морају да се односе само на те области. То не значи проглашавање краја епидемије”, рекао је Кон.


Према његовим речима, повратак грађана са летовања из иностранства, долазак студената и почетак школске године су изазови који се морају савладати како би се победила епидемија.


„Повратак родитеља са децом из иностранства, која ће после ићи у школе један је од ризика са којим морамо да се носимо. Свакоме ко буде долазио са тих подручја уручиваће се здравствено упозорење”, рекао је Кон.


Он је указао на то да ће такозвано здравствено упозорење садржати све информације потребне грађанима који су се у Србију вратили из иностранства о томе које мере морају да поштују.

bottom of page