top of page

"Дуг Шорошу плаћаће и наши унуци"

Мађарски премијер Виктор Орбан оценио је да постоји велика могућност да све европске земље упадну у дуг који нико неће моћи да отплати, а да ће једини добитник у том аранжману бити финансијер Џорџ Шорош.



Коментаришући нацрт седмогодишњег буџета Европске уније и фонда за опоравак, од 750 милијарди евра, мађарски премијер је оценио да ће тај фонд бити заједнички зајам, а самим тим и својеврсна “европска обвезница”. С обзиром на 30-годишњи рок, дуг ће "висити изнад глава наших унука", нагласио је Виктор Орбан у интервјуу Радио Кошуту.


По њему, овај план не треба одбацити у старту, али услове зајма треба проучити вело пажљиво, пре него што се одлучи хоће ли се „кренути на такво путовање“. "Предложено решење за расподелу средстава ЕУ апсурдно, јер додељује више рсурса богатима него сиромашнима", истакао је премијер Мађарске.


Када је реч о мађарској економији, Орбан је рекао да ће, ако владине мере за поновно покретање привреде буду успешно спроведене, "не само да ће се из 2020. изаћи у добром стању, већ ћемо имати и фантастичну 2021. годину“.

bottom of page