top of page

Мађари поново на суботичком бувљаку

Отварање граница обрадовало је закупце тезги на суботичком бувљаку. Kупци из Мађарске, који чине половину укупног броја купаца, враћају се на ову пијацу, а самим тим расте и промет и број издатих продајних објеката.


"Од када су се границе отвориле и од када је одлучено да наши и њихови вакцинисани грађани могу да прелазе границу, осећамо и ми на пијаци да се они полако враћају и то нас веома радује и очекујемо их", истиче сарадница за односе с јавношћу АД Тржница Суботица, Марина Човић.


Затварање граница и пијаца уопште, итекако се одразило на суботички бувљак. Мањи промет због упола мањег броја купаца, односно периоди када пијаца није радила уопште, компензовани су ослобађањем плаћања или попустима на закупнину.


"Још има, наравно, простора за побољшање, али чим и ова ситуација буде ишла у бољем смеру, мислим да ћемо и ми много боље пословати, односно можда и боље него до сада јер су се људи ужелели и пијаце, непоследне куповине, и бувљака који је заиста јединствен у овом делу региона", додаје она.


Суботички бувљак представља једну од највећих робних пијаца у Србији, са око 2 хиљаде продаваца и произвођача робе широке потрошње, воћа, поврћа, млечних и других производа.

bottom of page